Rólunk

Kik vagyunk?

Szervezetünk, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 2019-ben került megalapításra, azzal a céllal, hogy független jogi személyként szervezze és koordinálja immár országos viszonylatban a hagyományosan, minden év december 27-én megrendezésre kerülő jótékonysági vadászatokat.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. megalapításakor 4 fő cél került meghatározásra:

  1. 2019-től kezdődően minden évben az ország mind a 19 megyéjében kerüljön megrendezésre a jótékonysági vadászat
  2. 19 megyei kórház gyermekosztályára történjen fontos orvosi eszközök vásárlása, adományozása
  3. Magyarországon a jótékonysági vadászat mára hagyománnyá vált. A hagyományt ápolni kell, ezért olyan munkát kell végezni, amelynek eredményeképpen ez a hagyomány évtizedek múlva is fenn tud maradni.
  4. A vadászok általános társadalmi megítélésének javítása. Tapasztalatok szerint bizonyos társadalmi csoportok nem mindig beszélnek maradéktalanul pozitív kontextusban a vadászokról. Ennek okai általában sztereotípiák, illetve téves ideológiák. Ezen a területen is szükséges egyfajta paradigma váltás. Ehhez a jótékonysági vadászatok segítségül szolgálhatnak, melyben kirajzolódik és megmutatkozik a vadásztársadalom igazi arca!

A jótékonysági vadászat története

Az elmúlt 6 évben folyamatosan fejlődött a jótékonysági vadászat, mind a résztvevők létszámát, mind az adomány nagyságát illetően.

2013-ban nagyságrendileg 40 vadász regisztrált az eseményre azonban 2018-ban már 167 vadász részvételével zajlott a vadászat. A résztvevő vadászok 12 megyéből érkeztek, amely üzenet volt arra vonatkozólag, hogy az érdeklődés a jótékonysági vadászat iránt az egykori lokálissal, vagy regionálissal szemben már országossá vált.

2013-2018 között megközelítőleg 10 millió Ft értékben kerültek orvosi eszközök adományozásra a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztálya részére. Az adomány kiválasztásánál fontos szempont volt minden évben a gyermekosztály vezető főorvosa által felállított prioritás.

Az alábbi orvosi eszközökkel gazdagodott a Fejér Megyei Szent György Kórház a vadászok összefogásának eredményeképpen 6 év alatt:

A székesfehérvári betegellátó lett az első olyan vidéki, országosan pedig a harmadik intézmény, ahol a fentebb említett speciális diagnosztikai eszközök rendelkezésre állnak.

2018 karácsonyáig a jótékonysági vadászatok által adományozott orvosi eszközök 4.258 gyermeket gyógyítottak!

Konklúzió a számok láttán:
A jótékonysági vadászat létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.
A vadásztársadalom elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt.  • 2 db infúziós pumpa
  • 2 db pulzoximéter
  • 1 db intenzív gyermek ágy
  • 2 db kék fény lámpa
  • 1 db lélegeztető gép
  • 2 db speciális diagnosztikai eszköz

Védnöki testület

Dr. Semjén Zsolt, fővédnök
Miniszterelnök-helyettes
az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke

Dr. Kovács Zoltán, védnök
Nemzetközi Kommunikációért és Kapcsolatokért Felelős Államtitkár
A 2021. évi “Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos

Zambó Péter, védnök
Az Agrárminisztérium Földügyekért Felelős Államtitkára
Az Országos Erdészeti Egyesület elnöke

Közös nyilatkozat

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. és az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. Védnöki testülete egyetértését fejezi ki az országos jótékonysági vadászat megrendezésének szándékával, valamint elkötelezettek annak megvalósításában. Továbbá a védnöki testület tagjai erkölcsi támogatásukról biztosítják a Társaságot és az országos jótékonysági vadászat rendezvényt is. Mindezt az érintettek egy emlékirat formájában, ünnepélyes keretek között deklarálták 2019. Július 9-én Budapesten a Karmelita Kolostorban.

Képgaléria


Kiemelt támogatóink:
További támogató partnereink: